Japán tolóajtó

Japán tolóajtó

Tudnivalók a japán tolóajtókról és japán stílusú tárelválasztó tolóajtókról

Típusok:

Több féle tolóajtót csináltunk már, az egyszerű beltéri ajtót helyettesítőtől kezdve az egészen nagy, összetett szerkezetű térelválasztó tolóajtókig. Ezek típusait az árajánlatkérő lapon látni fogod, és kiválaszthatod a neked megfelelőt. Segítenek majd eligazodni a kis ábrák a típusoknál, de ha nem találod a neked megfelelőt, akkor küldj egy rajzot, és mi az alapján számolunk árajánlatot részedre!

Stílus:

Természetesen nem kizárólag japán stílusú tolóajtót készítünk. Amennyiben a lakótered más stílust illetve designt követel meg, akkor olyanra alakítjuk a tolóajtót is! Ezt a személyes találkozáskor, felméréskor tudjuk egyeztetni, vagy az árajánlatkérő rendszerünkön keresztül rajzot is feltölthetsz elképzelésedről!

Méret:

Teljesen egyedi gyártású (nem sorozatgyártású!) tolóajtókat készítünk, egyedi igények és elképzelések alapján, nincs szabványméret, vagy méretmegkötés!

Tolóajtó betét típusok:

  • Üveg (Többnyire a savmart üveg a legjobb választás, de bármilyen üveget kérhetsz, akár festett LACOBEL üeget is)
  • Rizspapír
  • Falemez betét (Színazonosra készítve, vagy akár egyedi mintázattal is kérhető)
  • Locatelli perforált lemez
  • Bambusz szövet, vagy nádszövet

Néhány példa:

Térelválasztók:

A japán térelválasztók annyiban különböznek a japán tolóajtóktól, hogy nem csak egy beltéri ajtót
helyettesít, hanem akár teljes tereket választhatunk le velük. Tartalmaznak mozgó paneleket, illetve
fix paneleket is. Nos, tolóajtós térelválasztót is tudsz nálunk rendelni, a legkülönfélébb variációkban,
szinte csak a fantázia szabhat határokat a végeredményhez vezető úton.

Anyagfelhasználás:

Japán tolóajtót rendelhet tőlünk bármilyen faanyagból, minden esetben első osztályú, szárított fát használunk az elkészítéséhez, hogy Önnek nagyon sokáig remek szolgálatot tegyen a tolóajtó.
Többnyire északi lucfenyőből készítjük tolóajtóinkat, mert ez az a faanyag, amely árában is kedvező.

Felületkezelés:

Az általunk készített japán tolóajtók, térelválasztók, illetve paravánok minden esetben kiváló minőségű, olasz páccal vannak színezve – szinte bármilyen szín kikeverhető – majd ezután egy selyemfényű, vizesbázisú lakkfújással érjük el a bútor minőségű felületet. Egyedi felületkezelési igényekre is természetesen nyitottak vagyunk.

Tolóajtó vasalat:

Függesztett rendszerű tolóajtókat készítünk amely azt jelenti, hogy a sín és az abban futó csapágyazott görgők a tolóajtó felső éle fölött helyezkednek el, egy takaró panel mögött. Az azért praktikus megoldás, mert alul nincs semmiféle küszöb, vagy alsó sín, amely zavarhatná a közlekedést, illetve a helység takarítását. A tolóajtó alsó élében egy bemarás található, amelyben egy műanyag vezető fut, amely a padlóhoz van rögzítve, ez vezeti meg a tolóajtó alsó vonalát, illetve megakadályozza az ajtólap kilengését.

Függesztett tolóajtó vasalat

Függesztett tolóajtó vasalat

Foganytú:

Az eredeti (értsd: tradíciónális) japán stílusú tolóajtóknál a faanyagban van egy bemarás, amely fogantyúként funkcionál. Ennél azért tapasztalatom szerint többre van szükség az európai ember számára, hogy a lakás többi berendezési tárgyához is alkalmazkodni tudjon a tolóajtó, vagy a térelválasztó. Nálunk több, mint 100 féle fogantyú közül tudsz választani az elkészült tolóajtódhoz!
Ezek közül vannak külső, illetve süllyesztett (bemart) fogantyúk is.

Beszerelés:

Egy átlagos tolóajtó beszerelése, amely egy normál beltéri ajtó helyére kerül, kb 1-2 órát vehet igénybe. Egy nagyobb térelválasztó fal helyszíni beszerelése már egy egész napot is igénybe vehet, méretétől, és bonyolultságától függően.

Garancia:

Minden átadott munkánkra 1 év garanciát biztosítunk.